23.12.05

Παραιτήθηκαν από τόσο καλή εταιρία; Γιατί;

Tις παραιτήσεις τους υπέβαλαν ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ Κων. Γιαννακός και ο πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ κ Αναστ. Γκόνης οι οποίες και έγιναν αποδεκτές, όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Χριστούγεννα... αλα αμερικανικά!

12.12.05

Ελληνικός καπιταλισμός

Από ιδρύσεως της Ελλάδος το 1830 η ”διαπλοκή”, το ρουσφέτι και το μπαξίσι είναι μέρος της καθημερινότητάς μας επειδή το Κράτος είναι ”πατερούλης” που χώνει τη μύτη του παντού, προσπαθώντας να ελέγξει τα πάντα.

Ο καπιταλισμός στην Ελλάδα ήταν πάντα σχεδόν εξ’ ολοκλήρου κρατικοδίαιτος, κακέκτυπος και - λίγο ή πολύ -ληστρικός. (Νομίζετε τυχαία την ύπαρξη και συνεχιζόμενη δύναμη του ΚΚΕ - σε πείσμα των καιρών;)

Το Ελληνικό Δημόσιο είναι παραγωγός και διανομέας ηλεκτρικής ενέργειας, καυσίμων, αερίου, νερού και αποχέτευσης, τηλεφωνικών υπηρεσιών. Κατέχει αεροδρόμια, λιμάνια, αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία, εργοστάσια παραγωγής λιπασμάτων, ζάχαρης και ορυκτών.

Είναι τραπεζίτης, ασφαλιστής, χρηματιστής και ταχυδρόμος. Έχει γραφείο διεξαγωγής στοιχημάτων και ιπποδρομιών, καθώς και αποδοχής παρακαταθηκών.

Κατέχει τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, μουσικά σύνολα, όπερες, μπαλέτα, θέατρα και διαθέτει μονοπώλιο στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Διοικεί σχεδόν όλα τα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η λίστα συνεχίζεται και είναι δυστυχώς απογοητευτικά τεράστια... Είναι αδύνατον για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ επιχείρηση μεγέθους πάνω από περίπτερο να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα χωρίς να έλθει σε άμεση επιχειρηματική επαφή με το Δημόσιο, σαν πελάτης, προμηθευτής ή ανταγωνιστής.

Μη μου πει κανείς ότι οι εισηγμένες επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, κλπ είναι ανεξάρτητες, γιατί τότε είναι που θα θυμώσω πραγματικά...

Τι να κάνει, λοιπόν, ο οποιοσδήποτε σοβαρός επιχειρηματίας, αφού οι αποφάσεις λαμβάνονται από πολιτικούς - είτε άμεσα, είτε έμμεσα; Αν - τρομάρα του - προσπαθήσει να ανταγωνισθεί με μέτρο τη σχέση ποιότητας-τιμής του προϊόντος ή υπηρεσίας που παρέχει, θα φάει τα μούτρα του.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται από εντελώς άσχετους με το αντικείμενο βουλευτές - υπουργούς και όχι ρατιοναλιστές τεχνοκράτες επιχειρηματίες. (Άσε που οι περισσότεροι βουλευτές - υπουργοί είναι δικηγόροι και γιατροί).

Ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας αναγκαστικά θα μιλήσει τη γλώσσα που καταλαβαίνει ο κάθε επαγγελματίας πολιτικός: λεφτά, ψήφοι και εξουσία.

Ας μην γελιόμαστε: Σ’ αυτή τη χώρα η διαπλοκή με το Πολυχρονεμένο Σουλτάνο, το Βεζύρη και τους άπειρους Πασάδες και Μπέηδες είναι υποχρεωτική.

Αν το Κράτος (5-6 οικογένειες, δηλαδή) θέλει πραγματικά να σπάσει τα δεσμά του οθωμανικού παρελθόντος του, το ΜΟΝΟ που χρειάζεται είναι να πουλήσει σχεδόν τα πάντα και μάλιστα άμεσα.

Euro2day

2.12.05

Οι ληστές...

Στα πλαίσια των διαμαρτυριών ενάντια στη μονοπωλιακή πολιτική του ΟΤΕ και των απαράδεκτων αυξήσεων στις τιμές internet που ανακοίνωσε πρόσφατα, έχει ξεκινήσει εκστρατεία "google bombing" εναντίον του.

Συγκεκριμένα, εάν στο Google αναζητήσετε το λήμμα "ληστές" θα πάρετε πρώτο πρώτο τον... ΟΤΕ.

Αυτό συμβαίνει διότι η μηχανή αναζήτησης του Google παρουσιάζει ως αποτελέσματα αναζήτησης τις σελίδες, με βάση το λήμμα με το οποίο συνδέεται κανείς σε αυτές. Μια σελίδα του διαδικτύου θα φανεί δηλαδή ψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης εάν πολλές σελίδες κάνουν link σε αυτή με τη λέξη της αναζήτησης. Αυτό ονομάζεται "Google bomb".

Έτσι, ο λόγος για τον οποίο ψάχνεις για "ληστές" στο Google και βρίσκεις τον ΟΤΕ, είναι γιατί τα site ημών των ακτιβιστών του Διαδικτύου κάνουν link στον ΟΤΕ με την λέξη "ληστές".

Βεβαίως υπάρχουν τρόποι να απαλλαγείτε από τους ληστές. Εταιρίες τηλεπικοινωνιών όπως η Telepassport και η Vivodi προσφέρουν ήδη DSL και τηλεφωνία μαζί μέσω του δικού τους δικτύου. Εγώ έχω γίνει ήδη συνδρομητής της πρώτης και έχω κόψει εντελώς τους ληστές. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Κόψτε λοιπόν τους ληστές του OTE και ελάτε στους εναλλακτικούς!

Υ.Γ. Δεν ξεκινάτε και ένα νέο google bombing; Αλογοσκούφης, Αλογοσκούφης, Αλογοσκούφης...