26.4.06

Πάντα υπάρχουν χειρότερα...

Πλησιάζουν εκλογές, αν δεν το πήρατε χαμπάρι...

Την παροχή εγγύησης του δημοσίου για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων σε Έλληνες τσιγγάνους προβλέπει η απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας, μετά την απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής με την οποία παρασχέθηκε η σύμφωνη γνώμη της στον υφυπουργό Οικονομίας & Οικονομικών για τη χορήγηση της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς κάλυψη 500 στεγαστικών δανείων.
Όπως προβλέπει η απόφαση του υφυπουργού, παρέχεται η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου προς τις τράπεζες, για τη χορήγηση 500 στεγαστικών δανείων, και μέχρι ύψους 60.000 ευρώ το καθένα, σε έλληνες τσιγγάνους οι οποίοι διαβιούν σε καταυλισμούς της χώρας, μέσα σε σκηνές, παράγκες ή άλλες κατασκευές που δεν πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις μιας μόνιμης κατοικίας.

Η εγγύηση αυτή καλύπτει κατά 100% τα παραπάνω δάνεια, το ύψος των οποίων δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 60.000 ευρώ. Τα δάνεια αυτά θα έχουν διάρκεια 22 χρόνια.

Με την εγγύηση αυτή το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξοφλεί τις προερχόμενες από τις ανεξόφλητες δόσεις των ανωτέρω δανείων απαιτήσεις της τράπεζας.

25.4.06

Έμπνευση...


Ο κύριος υπουργός, ο οποίος μάς ενέπνευσε και το όνομα του site (τον ευχαριστούμε θερμά), έχει και αυτός με τη σειρά του έμπνευση.

Όχι περί τα οικονομικά, εξάλλου αυτά πάνε καλά στην Ελλάδα...

Μάλλον του ήρθε έμπνευση να συνθέσει άσμα του τύπου "Όχι, θα κάτσω να σκάσω..."

Χαράτσι από τα διαβατήρια

Μετά την υιοθέτηση των νέων κανόνων ασφαλείας στην έκδοση των διαβατηρίων, το αρμόδιο Υπουργείο ζήτησε την αντικατάσταση, μέχρι τις 31/12/2006, όλων των προηγουμένως εκδοθέντων διαβατηρίων.

Αυτό όμως δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό του Συμβουλίου της Ε.Ε. 2552/13-12-2004, ο οποίος σαφώς ορίζει στο άρθρο 6, τελευταία παράγραφος, ότι από τα νέα μέτρα δε θίγεται η ισχύς των μέχρι σήμερα εκδοθέντων διαβατηρίων.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά το πόσο ληστρικά και κουτοπόνηρα φέρεται το Ελληνικό Κράτος στους πολίτες του. Διότι, εάν είχαν σκοπό να καταργήσουν όλα τα διαβατήρια και να εκδοθούν καινούρια, τότε γιατί μέχρι 31/12/2005 επέτρεπαν την έκδοση διαβατηρίων 5ετούς διάρκειας; Και γιατί εν πάση περιπτώσει δεν επιστρέφουν τα παράβολα που πληρώθηκαν για διάρκεια 5 ετών, αλλά ζητεί από τους πολίτες να τα ξαναπληρώσουν;;

18.4.06

Περί προδοσίας...

Πάσχα 2006

14.4.06

Ευρυζωνικά... πρωτόγονοι οι Ελληνες

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των 30 μελών

Στην τελευταία θέση μεταξύ των 30 μελών του ΟΟΣΑ βρίσκεται η Ελλάδα, με βάση τους συνδρομητές ευρυζωνικών συνδέσεων, σύμφωνα με στοιχεία του διεθνούς οργανισμού.

Η ανακοίνωση του ΟΟΣΑ έρχεται λίγες ημέρες μετά την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η οποία κατατάσσει την Ελλάδα στην 50ή θέση μεταξύ 115 χωρών, με βάση το ποσοστό των κατοίκων που διαθέτει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Στην ουσία, οι δύο οργανισμοί επιβεβαιώνουν όσους υποστηρίζουν ότι παρά τα θετικά βήματα των τελευταίων μηνών απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να ξεφύγει η χώρα μας από τη θέση του ουραγού στη χρήση του Διαδικτύου. Ούτε δύο στους 100 Ελληνες δεν διέθεταν στα τέλη του 2005 ευρυζωνική πρόσβαση στο Internet, όταν ο μέσος όρος στον ΟΟΣΑ φτάνει τους 14 στους 100 και στην Ευρώπη προσεγγίζει τους 15.

Η απουσία «περιεχομένου», δηλαδή υπηρεσιών, από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή του πολίτη, και το υψηλό κόστος εξακολουθούν να αποτελούν εμπόδια στην ανάπτυξη των ευρυζωνικών συνδέσεων. Παρά τις μειώσεις τιμολογίων, οι Ελληνες πληρώνουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο πολύ ακριβότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, με δεδομένο ότι οι ταχύτητες σύνδεσης υπολείπονται σημαντικά αυτών που απολαμβάνουν σήμερα οι συνδρομητές στα περισσότερα κράτη-μέλη.

Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα παραμένει στην ουρά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρκετές χώρες εμφανίζουν εντυπωσιακές επιδόσεις κατά την τελευταία πενταετία. Στην Τσεχία, για παράδειγμα, η διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων αυξήθηκε από 0,5% το 2003 σε 6,4% το 2005. Αντίστοιχες είναι και οι επιδόσεις του Μεξικού, της Τουρκίας και της πλειοψηφίας των κρατών-μελών της Ενωσης στις οποίες παρατηρείται αλματώδης ανάπτυξη του ADSL και άλλων εναλλακτικών τεχνολογιών για μόνιμη και ταχεία σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Πηγή: www.oecd.org/sti/ict/broadband

Έχει πέσει πολλή δουλειά... γενικώς!