16.11.05

Κοινωνία της Πληροφορίας...

Αρκετά ακριβότερα θα κοστίζει από τον επόμενο μήνα η πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του Ενιαίου Πανελλαδικού Αριθμού Κλήσης (συνδέσεις dial-up). Η αύξηση ξεπερνά το 75%, καθώς σε όλη τη διάρκεια της ημέρας οι κλήσεις θα χρεώνονται με 0,6 ευρώ ανά ώρα, από 0,34 ευρώ σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, οι φθηνότερες χρεώσεις που ίσχυσαν μέχρι τώρα για κλήσεις από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί καταργούνται, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ακόμα περισσότερο το κόστος για όσους χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο το βράδυ από το σπίτι.

Από τις 6 Δεκεμβρίου η κλήση για πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ΕΠΑΚ θα χρεώνεται 0,01 ευρώ ανά λεπτό για κλήσεις με διάρκεια μεγαλύτερη των 156 δευτερολέπτων. Δηλαδή μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού, η σύνδεση στο Internet θα χρεώνεται περίπου μια μονάδα (0,026 ευρώ) ανά περίπου 2,5 λεπτά. Μέχρι τώρα η χρέωση ήταν μια μονάδα κάθε 4,5 λεπτά περίπου ή για την ακρίβεια μια μονάδα κάθε 266 δευτερόλεπτα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για μια ώρα σύνδεσης ο συνδρομητής θα χρεώνεται τώρα 23 μονάδες, ενώ πρώτα χρεωνόταν 13 μονάδες.

Οι νέες τιμές ισχύουν για όλες τις μέρες και ώρες της εβδομάδος και εφόσον η τηλεφωνική σύνδεση του καλούντος τον ΕΠΑΚ και ο κόμβος του παρόχου είναι στον ίδιο νομό. Για κλήσεις διάρκειας μέχρι και 156 δευτερόλεπτα, η χρέωση είναι 0,026 ευρώ ανά κλήση.

Ο ΟΤΕ προσπαθεί να αιτιολογήσει τις αυξήσεις με το επιχείρημα ότι οι τιμές που ισχύουν σήμερα είναι σταθερές από το 1999 και παραμένουν κατά 40% κάτω του κόστους.

Ο οργανισμός μάλιστα υποστηρίζει ότι η αύξηση αυτή θα συμβάλει στη διάδοση του ευρυζωνικού (γρήγορου) Διαδικτύου, καθώς οι συστηματικοί χρήστες θα επιλέγουν πλέον συνδέσεις ADSL. Πάντως η τεχνολογία ADSL διατίθεται αυτή τη στιγμή μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα και δεν καλύπτει όλη την ελληνική επικράτεια.

Οι χρεώσεις του Διαδικτύου στην Ελλάδα παραμένουν αναλογικά οι υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «15».

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ θλιβερές εμφανίζονται οι επιδόσεις της χώρας μας στη χρήση του Διαδικτύου, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούτε λίγο ούτε πολύ η Ελλάδα είναι τελευταία και από τις 25 χώρες της Ε.Ε. στη συνολική χρήση του Διαδικτύου με 20%, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. των 25 είναι 47%, με την Πορτογαλία και την Πολωνία να καταγράφει επόμενη χειρότερη επίδοση με ποσοστό όμως που φθάνει στο 29%, δηλαδή περίπου 50% πάνω από την Ελλάδα. Και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι χώρες όπως η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Δανία και άλλες καταγράφουν εκπληκτικές επιδόσεις.

Το Κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας προέβλεπε:

Oυσιαστική μείωση του κόστους πρόσβασης στο Internet. Πλήρη απαλλαγή από το κόστος πρόσβασης για τους σπουδαστές της Tριτοβάθμιας Eκπαίδευσης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ότι είναι αλητεία δε φαίνεται από το ότι αύξησαν το κόστος πρόσβασης, αλλά από το ότι κατήργησαν τη βραδινή μειωμένη χρέωση. Προσπαθούν δηλαδή να βγάλουν τώρα τη "χασούρα" τόσων χρόνων; Δε νομίζω... Απλά προσπαθούν να ξεζουμίσουν περισσότερο τους ήδη αγανακτισμένους Έλληνες χρήστες του Internet και να μας εκβιάσουν ίσως να βάλουμε το ακριβότερο DSL... Ίσως μια μέρα να φτάσουμε και σε αυτόν τον τομέα τους κατά χρόνια μπροστά Ευρωπαίους εταίρους μας...

arkoudos είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι blogger, και μας ..θυμίζουν τις υποσχέσεις τους...

Μπράβο ρε Κώστα, αναρωτιόμουν αν κάποιος θα το βρει κάπου στο δίκτυο...

ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΟΣ είπε...

αυτο το παμπονυρο σχεδιο εχει την ιδια λογικη με το να αυξησουν την τιμη των ΙΧ κατα 200% για να μας αναγκασουν ολους να παρουμε συγκοινωνιες!!!
μονο μια λυση λεπιδι στον οτε
http://www.telepassport.gr/
http://www.vivodi.gr/site/content.php
οι μονες εταιρειες που δινουν αυτονομο ιντερνετ και τηλεφωνια
η μονη λυση...