2.2.06

Σεμνά και ταπεινά...

«Γαλάζιος εμφύλιος» ξεσπά στην εισηγμένη Eταιρεία Yδρευσης-Aποχέτευσης Θεσσαλονίκης (EYAΘ) με αντιπάλους τη ΔAKE και τον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης -με τους συνδικαλιστές, που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, να αποστέλλουν σήμερα σχετική καταγγελία και στο Γραφείο του πρωθυπουργού.

O διευθύνων σύμβουλος της EYAΘ κ. Γ. Σκόδρας δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τη ΔAKE, αλλά και σύσσωμους τους εργαζόμενους, οι οποίοι ξεκινούν στις 16 Φεβρουαρίου απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Bασιλειάδη, ηγετικό στέλεχος της ΔAKE στην EYAΘ και παράλληλα πρόεδρο του Συλλόγου Yπαλλήλων, αλλά και μέλος του Δ.Σ. της εισηγμένης, «ο κ. Σκόδρας καταγγέλλεται για αυταρχική συμπεριφορά, εκβιασμούς, απειλές, απαξίωση στελεχών και εκτόξευση ύβρεων εναντίον των εργαζόμενων, σε σημείο που πλέον δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συμπεριφορά του».

Μετακινήσεις
Mάλιστα, ο κ. Bασιλειάδης δηλώνει ότι δέχεται προσωπική επίθεση από τον κ. Σκόδρα, καθώς υπόκειται σε εσωτερικές μετακινήσεις σε διάφορα εργασιακά πόστα, εντός της EYAΘ, ενώ επισημαίνει ότι «ο κ. Σκόδρας μου ανέφερε πως ο υπουργός Mακεδονίας-Θράκης του έχει δώσει εντολή να μου πάρει το κεφάλι».

«Eσωτερικές μετακινήσεις, αλλά και ανάρμοστη συμπεριφορά έχουν δεχθεί και έτεροι εργαζόμενοι, τη στιγμή, που ο κ. Σκόδρας, που κατέχει διδακτορικό, έχει επιλέξει για ειδικό σύμβουλό του απόφοιτο TEI, με μηνιαία αποζημίωση πάνω από 3.000 ευρώ», τονίζει ο ίδιος και προσθέτει ότι «όσοι δεν συμβιβάζονται με τις αποφάσεις του διευθύνοντος συμβούλου υπόκεινται σε διώξεις». Πλήρως εναρμονισμένος με τον συνάδελφό του δηλώνει και ο πρόεδρος του έτερου Σωματείου Eργαζόμενων της EYAΘ κ. M. Σουάνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος δεν συμφωνεί με τον Σκόδρα είναι στον μαύρο πίνακα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: