26.4.06

Πλησιάζουν εκλογές, αν δεν το πήρατε χαμπάρι...

Την παροχή εγγύησης του δημοσίου για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων σε Έλληνες τσιγγάνους προβλέπει η απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας, μετά την απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής με την οποία παρασχέθηκε η σύμφωνη γνώμη της στον υφυπουργό Οικονομίας & Οικονομικών για τη χορήγηση της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς κάλυψη 500 στεγαστικών δανείων.
Όπως προβλέπει η απόφαση του υφυπουργού, παρέχεται η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου προς τις τράπεζες, για τη χορήγηση 500 στεγαστικών δανείων, και μέχρι ύψους 60.000 ευρώ το καθένα, σε έλληνες τσιγγάνους οι οποίοι διαβιούν σε καταυλισμούς της χώρας, μέσα σε σκηνές, παράγκες ή άλλες κατασκευές που δεν πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις μιας μόνιμης κατοικίας.

Η εγγύηση αυτή καλύπτει κατά 100% τα παραπάνω δάνεια, το ύψος των οποίων δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 60.000 ευρώ. Τα δάνεια αυτά θα έχουν διάρκεια 22 χρόνια.

Με την εγγύηση αυτή το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξοφλεί τις προερχόμενες από τις ανεξόφλητες δόσεις των ανωτέρω δανείων απαιτήσεις της τράπεζας.

1 σχόλιο:

ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΟΣ είπε...

n mpizva 8a givei ws eksns:
oi brwmoguftoi 8a parouv daveio 8a parouv spiti 8a to voikiasouv se kapoiov 8a baresouv pistolia kai ame piastous...