26.9.06

Ολυμπιακά... χαλάσματα

Το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», σε σύντομο άρθρο του με τον τίτλο: «Τα ερείπια των Ολυμπιακών», δημοσιεύει φωτογραφία του σταδίου χόκεϊ στην Αθήνα και σημειώνει ότι «η κυβέρνηση στην Αθήνα σκέφτεται να γκρεμίσει εν μέρει τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που ολοκληρώθηκαν πριν από δυο χρόνια».

«Είναι παράλογο να δαπανώνται 107 εκατ. ευρώ για την κατασκευή σταδίων softball, baseball και hockey, όταν αυτές οι εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν από 20 το πολύ αθλητές», δήλωσε πρόσφατα ο Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, Σπύρος Κλαδάς.

Γύρω στα 2,2 δισ. ευρώ κόστισε η κατασκευή των περίπου 40 σταδίων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Βόλο και στο Ηράκλειο. Ενα κωπηλατοδρόμιο κατασκευάστηκε μέσα σε ένα βιότοπο. Τώρα η κυβέρνηση δαπανά ετησίως 55 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση και την επίβλεψη των κτηρίων. Τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Πάτρας και του Βόλου δεν αντέχουν οικονομικά τα Ολυμπιακά στάδια. Αν δεν γκρεμιστούν, σύμφωνα με την κυβέρνηση, μερικές εγκαταστάσεις θα μετατραπούν σε ερείπια. Και στο σημείο αυτό ίσως η Ελλάδα να έχει παράδοση. Ομως κανένας τουρίστας, όσο αρχαιολάτρης και αν είναι, δεν θα φωτογραφηθεί ποτέ μπροστά στα μπετονένια συντρίμμια ενός σταδίου softball».

Δεν υπάρχουν σχόλια: