25.6.07

Παρενέργειες του καύσωνα

Με τέτοια ζέστη, δεν είχα καμία διάθεση να γράψω. Με αναγκάζει όμως η ελληνική πραγματικότητα, η οποία καθημερινώς αναβιβάζει το γελοίο σε είδηση.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Σιούφας βγήκε σήμερα το πρωί, με ντάλα τον ήλιο και 40 βαθμούς, στο Σύνταγμα και μοίραζε φυλλάδια, συμβουλεύοντας τις νοικοκυρές να μην ανάβουν όλες τις ηλεκτρικές συσκευές μαζί, γιατί θα έχουμε μπλακ άουτ. Και τίθενται τα εξής ερωτήματα:
  • Σε ποιά ευρωπαϊκή χώρα θα έβγαινε ο Υπουργός στο δρόμο να μοιράζει φυλλάδια; (προσοχή, ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι η Γκάνα και το Ζαΐρ)
  • Πόση λογική έχει να καλεί το Υπουργείο τους πολίτες να μην αγοράζουν το προϊόν μιας εταιρίας, της ΔΕΗ, της οποίας βασικός μέτοχος είναι το Δημόσιο;
  • Τι έκανε τριάμιση χρόνια ο Υπουργός για να μην είναι μετέωρο το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας; Η χώρα με τον περισσότερο ήλιο και αέρα στην Ευρώπη στήνει ντηζελογεννήτριες στη Ρόδο εν έτει 2007;
Η αλήθεια είναι ότι ο Υπουργός έκανε ότι κάνει ο κάθε Υπουργός: διαχειρίστηκε τα τρέχοντα, έβαλε τον παππού Παλαιοκρασσά Πρόεδρο της ΔΕΗ για να δώσει όραμα στην επιχείρηση, εκείνος είχε για μια διετία Mercedes με οδηγό και φρουρούς, πήγε στον εισαγγελέα το Διευθύνοντα Σύμβουλο και παραιτήθηκε εν μέσω καταγγελιών προς πάσα κατεύθυνση. Και η ΔΕΗ, μόλις σταμάτησαν οι εισαγωγές από... Βουλγαρία, παρακαλάει να μην ανοίξουν πολλές νοικοκυρές το φούρνο 11 με 3 και καταρρεύσει το σύστημα. Ναι, για ευρωπαϊκή χώρα μιλάμε.

Για την ίδια ευρωπαϊκή χώρα που, ενώ ο Υπουργός μοιράζει φυλλάδια στο Σύνταγμα, παρακαλώντας τους πολίτες να μη μαγειρέψουν και να βάλουν τον κλιματισμό στους 28 βαθμούς, σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία κι αν μπεις, ξυλιάζεις από το κρύο. Και αντί να επιβληθούν εκεί κάποιοι περιορισμοί, προτίμησαν να κλείσουν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στις 12 το μεσημέρι, Τρίτη και Τετάρτη!

Ό,τι και να πεις είναι λίγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: