8.8.07

Όρσε Μαυρογιαλλούρε!

Πρώτη φορά αρχές Αυγούστου εξαγγέλλονται τόσα πολλά. Και πρώτη φορά κατακαλόκαιρο εξαγγέλλονται καθημερινά τόσα πολλά φιλολαϊκά μέτρα, που δεν προλαβαίνεις να τα παρακολουθήσεις! Και η Κυβέρνηση επιμένει ότι αυτός ο ξαφνικός παροξυσμός δεν είναι η κλασσική ελληνική προεκλογική συνταγή, με την οποία η εκάστοτε Κυβέρνηση υφαρπάσσει παραμονές εκλογών την ψήφο του πολίτη πουλώντας του ελπίδες, αλλά «η εφαρμογή του έργου της Κυβέρνησης, όπως εξαγγέλθηκε προεκλογικά»! Τον Μάρτιο του 2004...

Για κάποιο λόγο η Κυβέρνηση «δεν πρόλαβε» να κάνει όσα εξήγγειλε τριάμιση χρόνια πριν και αποφάσισε ξαφνικά ότι ήλθε η ώρα να τα κάνει όλα Αυγουστιάτικα... Όταν άλλες χρονιές τον Αύγουστο η Κυβερνητική δραστηριότητα είναι λίγο-πολύ ισοδύναμη με το ροχαλητό του παραθεριστή στην παραλία.

Και έτσι την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου ανακοινώθηκε Εθνική Σύνταξη (από το 2009), Εθνικό Ταμείο για τη Φτώχεια (από το 2010), διαγωνισμός για 1.700 αγροφύλακες, επιδότηση 8.000 ανέργων, δωρεάν αποκωδικοποιητές ψηφιακής τηλεόρασης σε 50.000 άτομα με Ειδικές Ανάγκες, μεγάλο δίκτυο ποδηλατοδρόμων σε πολλές πόλεις, επιδότηση ανακαίνισης προσόψεων κτιρίων, νέο μισθολόγιο στρατιωτικών, δάνεια και διαγραφές δόσεων για τους πυρόπληκτους, αποζημιώσεις για τους πλημμυρόπληκτους, επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια για αγρότες, 30 εκατομμύρια ευρώ από το Δ' ΚΠΣ για την Εκκλησία και άλλα, ων ουκ έστι αριθμός και τα οποία αδυνατώ να συγκρατήσω.

Στην ταινία «Υπάρχει και Φιλότιμο», ο πολιτευτής Μαυρογιαλλούρος τάζει τα πάντα στους πάντες, αλλά άπαξ και εκλεγεί, οι ψηφοφόροι της επαρχίας του βουλιάζουν σε ακόμη μεγαλύτερη μιζέρια. Όταν το διαπιστώνει, μουτζώνει και αυτός σωρηδόν το Μαυρογιαλλούρο, όπως και οι ψηφοφόροι του.

Το πιο πιθανό όμως είναι στις προσεχείς εκλογές ο λαός να μη μουτζώσει τους Μαυρογιαλλούρους, αλλά να ψηφίσει σε ποσοστό 90% ένα σύστημα που τον κοροϊδεύει και ζει εις βάρος του. Και φυσικά ούτε το πολιτικό σύστημα θα μουτζώσει τον εαυτό του!... Διότι μόνο στις ελληνικές ταινίες «υπάρχει και φιλότιμο», στη νεοελληνική πραγματικότητα υπάρχει μόνο θράσος απύθμενο...

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο!
Να τους χαιρονται οσοι μαλακες τους ξαναψηφισουν....