14.9.07

Καραμανλής ή τανκς;

Φτάσαμε στις εκλογές και, κλασσικά, άρχισαν τα εκβιαστικά διλήμματα: Αριστερά ή δεξιά λέει ο Γιωργάκης, υπονοώντας ότι ο ίδιος είναι αριστερός (γελάστε όσο θέλετε!). ΝΔ ή ακυβερνησία λέει ο Κωστάκης, για να μας τρομάξει. Γιατί φυσικά ο κάθε Έλληνας τρομάζει με την προοπτική της ακυβερνησίας, καθώς σε τέτοιο ενδεχόμενο θα μπόρούν να μπαίνουν αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες να υποκλέπτουν συνομιλίες, βρεταννικές αντίστοιχες να απαγάγουν Πακιστανούς ερήμην του Κράτους και διοικητές ταμείων να βγάζουν μίζες από τις εισφορές του κοσμάκη.

Καραμανλής ή τανκς ήταν το δίλημμα παλιά. Αν με ρωτάτε να διαλέξω, προτιμώ τα τανκς. Ίσως μόνο έτσι θα μπουν φυλακή αυτοί που κλέβουν χωρίς καμιά ντροπή. Αυτοί που ψεύδονται ασύστολα, για να κερδίσουν την ψήφο που θα τους καταστήσει κηφήνες βο(υ)λευτές για 4 χρονάκια. Αυτοί που πουλάνε ελπίδες στο λαουτζίκο, για να τις διαψεύσουν οικτρά την επομένη των εκλογών.

«Γιορτή της δημοκρατίας» σου λέει, μεθαύριο, και εσύ μιλάς για τανκς; Δημοκρατία, φίλοι μου, θέλουν να πιστεύετε ότι έχουμε. Ότι η ψήφος σας μετράει, ότι κάτι κάνετε κι εσείς, ότι είστε ο κυρίαρχος λαός... Αν ξυπνήσετε όμως, θα δείτε ότι δικτατορία έχουμε. Απλά της λείπουν τα τανκς...

Καλή ψήφο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: