9.1.08

Καλή χρονιά Ζαχοπουλιστάν!


Μπήκε η νέα χρονιά, και έχουμε την αίσθηση που έχει ο σκασμένος από το φαΐ που, πριν χωνέψει, τον καθίζουν με το ζόρι να ξαναφάει. Από το πολύ μπούκωμα απείχα και εγώ του blogging, διότι με όλα αυτά που συμβαίνουν, ήταν πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να εμέσσω!

Με Ζαχόπουλο πάει ο παλιός ο χρόνος, με Ζαχόπουλο ήρθε ο νέος (με τα δώρα ερχόταν παλιά...). Η υπόθεση Ζαχόπουλου είναι η επιτομή της σαπίλας του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Εξηγούμαι:

*Χονδρός ανήρ, γλειώδης και αηδιαστικός την όψη, με την εξουσία που του έδωσε η «Δημοκρατία των Κολλητών», έφτασε κάποια στιγμή σε αδιέξοδο και αποφάσισε να αυτοκτονήσει. Όντας σε τέτοιο βαθμό άχρηστος, ούτε αυτό δεν κατάφερε να κάνει σωστά.

*Ο πρωθυπουργός, προσωπική επιλογή του οποίου ήταν ο παρολίγον αυτόχειρ, σφυρίζει αδιάφορα και «δεν ξέρει τίποτα». Ήξερε όμως να πηγαίνει, νεαρός βουλευτής τότε, στα πάνελ που διοργάνωναν οι σύλλογοι του Ζαχόπουλου, για να μιλήσει και να αυτοπροβληθεί. Και ήξερε ποιά είναι η ελληνική μέθοδος ανταμοιβής για την υπηρεσία αυτή: όταν ήρθε «εις την βασιλεία του» τον έβαλε γενικό γραμματέα στο Υπουργείο που ανέλαβε «συμβολικά» ο ίδιος.


*Γιατί να επιχειρήσει να αυτοκτονήσει; Η Κυβέρνηση έχει έτοιμη απάντηση: Είχε γκόμενα! Α, πράγματι κάτι χιλιάδες Έλληνες που έχουν γκόμενες, όταν αποκαλυφθούν, πηδάνε από τα μπαλκόνια. Η Αντιπολίτευση (που θυμάται ακόμα πώς είναι να έχει το χέρι μέσα στο μέλι) έχει έτοιμη μιαν άλλη απάντηση: έφαγε λεφτά! Και έκαστος ξεκινά να αποδείξει τη θεωρία του...


*Ο Υπεύθυνος Τύπου του Πρωθυπουργού καταθέτει στον Εισαγγελέα ροζ κασέτα με τον χοντρό παρολίγον αυτόχειρα σε πρωταγωνιστικό ρόλο (μπλιαχ...). Ερωτάται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Το ήξερε ο Πρωθυπουργός; Απαντά ο κ. Ρουσόπουλος: Όχι, δεν ήταν κάτι παράνομο. Συμπέρασμα: Ο Υπεύθυνος Τύπου του Πρωθυπουργού αποκτά μια κασέτα, στην οποία εμφανίζεται στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού να πηδιέται με υφισταμένη του και χωρίς να το πει στον Πρωθυπουργό, πάει την κασέτα στον εισαγγελέα. Λογικό. Ο καθένας έτσι θα έκανε...

*Ρωτάει ο εισαγγελέας τον Υπεύθυνο Τύπου του Πρωθυπουργού πού βρήκε την κασέτα, απαντά εκείνος: Α, δεν μπορώ να σας πω, είμαι δημοσιογράφος. Τι σχέση έχει που είστε δημοσιογράφος κύριε, εδώ έχουμε καταγγελίες για σκάνδαλα με κοινοτικά κονδύλια, διατηρητέα, αρχαιολογικούς χώρους, στημένους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, και δε μου λέτε αυτό το στοιχείο επειδή σας καλύπτει το «δημοσιογραφικό απόρρητο»; Σύσσωμη η Κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί βουλευτές επιμένουν ότι καλά κάνει και δεν λέει που το βρήκε. Συμπέρασμα: αν μια Κυβέρνηση βάλει σε όλες τις καίριες θέσεις δημοσιογράφους, ό,τι σκάνδαλο και να σκάσει, θα την βγάλει καθαρή, αφού όλοι θα είναι υπεράνω του νόμου, δε θα μιλάνει επειδή «τους καλύπτει το δημοσιογραφικό απόρρητο».

*Μετά τον Πρωθυπουργό, το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε ο Τατούλης, η Φάνη, ο Βουλγαράκης... Όλοι διαπίστωσαν ότι άλλος, υφιστάμενος, έκανε κουμάντο. Αλλά, σου λέει, τον έχει επιλέξει ο Πρωθυπουργός, ας κάνω την πάπια... Κότες. Που κάνουν την πάπια... Εκ των υστέρων, ο Τατούλης δήλωσε ότι 4 μήνες καλούσε τον Ζαχόπουλο σε συσκέψεις και ο Ζαχόπουλος απλά δεν ερχόταν. Και όχι μόνο δεν ερχόταν, αλλά συγκαλούσε δικές του συσκέψεις!

*Καλούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όλους αυτούς τους πρώην Υπουργούς Πολιτισμού να καταθέσουν σε επιτροπή της Βουλής την εμπειρία τους να έχουν υφιστάμενο που φέρεται σαν προϊστάμενος. Ο Πρωθυπουργός αρνείται να πάει. Ήθελε να είναι «συμβολικά» Υπουργός Πολιτισμού στην Ολυμπιάδα, όχι να έχει και ευθύνες!

*Σε αντίποινα, βουλευτές της ΝΔ καλούν όσους ήταν Υπουργοί Πολιτισμού από το... 1996, για να ερευνηθεί πώς χειρίστηκαν κονδύλια της Ολυμπιάδας! Άσχετο; Επιχείρηση συμψηφισμού; Όντως φαγώθηκαν λεφτά για την Ολυμπιάδα; (Μπαααααα, το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε τέτοια πράγματα!) Και αν όντως φαγώθηκαν την περίοδο 1996-2004, γιατί αυτοί το θυμήθηκαν το 2008; Ε, σου λέει, σε κάλυψα εγώ, δεν είπα τίποτα, όχι να θες να βγάλεις τα δικά μου στη φόρα! Θα βγάλω και εγώ τα δικά σου!

Το 2008 ανατέλλει στο Ζαχοπουλιστάν! Αντιεμετικό κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: