21.5.09

Γιατί δεν ψηφίζω ΝΔ στις ευρωεκλογές

Ακούω στελέχη της ΝΔ να προβάλλουν ως επιχείρημα για να τους ψηφίσω, ότι είναι το κόμμα που μας έβαλε στην ΕΟΚ. Αν ήμουν ο μέσος κάφρος ψηφοφόρος τους, σίγουρα θα πανηγύριζα για το επιχείρημα αυτό, στο οποίο κανένας ΠΑΣΟΚος δεν μπορεί να αντιτάξει κάτι.

Πλην όμως, επειδή είμαι ελεύθερα σκεπτόμενος πολίτης, διαπιστώνω ότι και μόνο ότι διανοήθηκαν να εκστομίσουν τέτοιο επιχείρημα είναι απόδειξη αφενός τραγικής ένδοιας πολιτικού λόγου, αφετέρου τραγικής καθυστέρησης της χώρας.

Αν η ευρωεκλογές ήταν μια διαδικασία επιβράβευσης/καλλιστείων ιστορικών επιλογών, θα έπρεπε να ψηφίσω Κόμμα Φιλελευθέρων, που υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του ηγέτη του Ελευθέριου Βενιζέλου έφτιαξε την Ελλάδα των 2 ηπείρων και 5 θαλασσών. Τέτοια σοβαρότητα έχει το επιχείρημα που με καλεί να ψηφίσω σήμερα ΝΔ επειδή υπό την εμπνευσμένη ηγεσία του (original) Κωνσταντίνου Καραμανλή μάς έβαλε με το στανιό στην Ευρώπη 30 χρόνια πριν.

Επειδή όμως οι ευρωεκλογές είναι διαδικασία επιλογής προσώπων και πολιτικών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της επόμενης πενταετίας, αυτό θα είναι το κριτήριό μου. Είμαστε στον έκτο χρόνο κυβέρνησης ΝΔ και οι πολιτικές τους νομίζω είναι πια σαφείς. Αντί για «επανίδρυση του κράτους» και «σεμνά και ταπεινά», εφαρμόστηκε η γνωστή πασοκική συνταγή της διόγκωσης του κράτους, του πλιάτσικου και της συγκάλυψης κάθε σκανδάλου. Αυτά είναι απτά πράγματα, που τα ζήσαμε, δεν τα συγχωρεί η ένταξή μας στην ΕΟΚ πριν 30 χρόνια!

Κατηγορώ το ΠΑΣΟΚ ότι αφού μας έβαλε στο ευρώ, θεώρησε ότι ο στόχος επιτεύχθηκε, ότι δε χρειάζεται άλλη προσαρμογή, ότι τώρα θα τρώμε με χρυσά κουτάλια εις βάρος των κορόιδων των Ευρωπαίων. Πολλώ δε μάλλον τώρα θα κατηγορήσω τη ΝΔ, που έρχεται να μου πει το 2009 να την ψηφίσω, επειδή το 1979 η ίδια υπέγραψε την ένταξη στην ΕΟΚ. Χωρίς να διανοούνται ότι ο (σοφός, όχι ο χοντρός) Καραμανλής δεν θεωρούσε την ένταξη στην ΕΟΚ αυτοσκοπό, αλλά ένα σκαλί στη διαδικασία εκσυγχρονισμού της χώρας. Οι ενσκήψαντες μπλε και πράσινοι κλέφτες όμως, αγάπησαν την ένταξη ως αυτοσκοπό, για τα ΜΟΠ και τα Πακέτα της, τα οποία τους εξασφάλισαν μεν τα προς το ζειν, τις βίλες και τα κότερά τους, δε συνέβαλαν όμως ούτε κατ' ελάχιστον στον εκσυγχρονισμό της χώρας.

Η ΝΔ λοιπόν επικαλείται το προ 30ετίας παρελθόν της για να εξωραΐσει την τραγική καθυστέρηση στην οποία βυθίζεται η χώρα σε σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους της. Έχουμε δημοκρατία από το 1974, είμαστε στην ΕΟΚ από το 1981 και στο ευρώ από το 2002, και το 2009 είμαστε τελευταίοι σε ανταγωνιστικότητα, πρώτοι σε διαφθορά, χωρίς υποδομές, βουτηγμένοι στα σκάνδαλα και στη διαπλοκή. Οι πολιτικοί μας επιχειρούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι σήμερα έχουμε χειρότερες προοπτικές και από τη Σλοβακία, μια χώρα που ως το 1989 ήταν στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας, μπήκε στην ΕΕ το 2004 και στο ευρώ φέτος...

Σε αυτή την πολιτική καθυστέρησης που μας καταδικάζει η οικογενειοκρατία, οι κλίκες και ο νεποτισμός, εκατομμύρια κάφροι θα δώσουν συγχωροχάρτι. ΕΓΩ ΟΧΙ.

Για τα αντίστοιχα εκατομμύρια κάφρων ΠΑΣΟΚων που χάρηκαν από το παρόν και νομίζουν ότι δεν τους παίρνει η μπάλα, θα ακολουθήσει άλλο άρθρο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

esy psofa

european είπε...

το παραπάνω είναι σχόλιο ανώνυμου νεοδημοκράτη κάφρου που θίχτηκε, αλλά δεν έχει και επιχειρήματα...

Ανώνυμος είπε...

http://mariatweety.blogspot.com

ENA A3IOLOGO BLOG ENOS KORTSIOU

PETROS