21.7.07

Οι... 700 καθαρίστριες της Αγροτικής!

Διαβάζω ότι η Αγροτική Τράπεζα απασχολεί... 700 καθαρίστριες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης. Δηλαδή πάνω από το 11% των υπαλλήλων της είναι καθαρίστριες!

Και ενώ το λογικό θα ήταν να ανατεθεί η καθαριότητα των καταστημάτων σε εξωτερικά συνεργεία κατόπιν διαγωνισμού, βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή με σκοπό τη μονιμοποίησή τους!

Άντε μετά να πάμε μπροστά...

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Δεν νομιζω να ειναι οι 700 καθαριστριες το βασικο προβλημα στην οικονομια μας...

european είπε...

Όχι, δεν είναι το βασικό πρόβλημα. Είναι όμως ενδεικτικό νοοτροπίας: Μια εταιρία η οποία κινείται στη «γκρίζα ζώνη» μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Που τη βάζουμε στο Χρηματιστήριο και αποκτά ιδιώτες μετόχους, αλλά παράλληλα τη θεωρούμε δημόσια υπηρεσία, και οι βουλευτές κάνουν ερωτήσεις για το αν θα μονιμοποιηθούν οι καθαρίστριες ή όχι. Που πουλάμε μετοχές της σε ιδιώτες μετόχους, αλλά την έχουμε και παραμάγαζο της πολιτικής μας, ο διοικητής της είναι πάντα «δικός μας» και μέσω αυτού ικανοποιούμε τα ρουσφετάκια μας για να επανεκλεγούμε. Που έχουμε «προσλάβει» πέραν κάθε λογικής, 700 καθαρίστριες, τις οποίες κρατάμε κατά το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα με σύμβαση, για να νιώθουν όμηρι και να μας δίνουν την ψήφο τους. Τόσο απλά...