8.11.07

Μεγάλο αφιέρωμα: Μιχάλης Λιάπης

Η τρέχουσα επικαιρότητα δε μας επέτρεψε στο παρελθόν να ασχοληθούμε με έναν μεγάλο Έλληνα πολιτικό, και πάντως όχι όσο θα του άξιζε. Ο λόγος για το Μιχάλη Λιάπη, του οποίου το βιογραφικό και η εν γένει προσωπικότητα συμπυκνούται σε μια λέξη: ανηψιός. Πλην όμως, φίλοι αναγνώστες, άτυχος ανηψιός, διότι είναι ανηψιός εκ μητρός. Η οποία, νυμφευφθείσα, απώλεσε το όνομα «Καραμανλή» και ακολούθως και ο Μιχαλάκης την πρωθυπουργία, την οποία δικαιωματικά κέρδισε ο έτερος, τυχερός ανηψιός εκ πατρός. Έτσι γίνονται αυτά στις προηγμένες τριτοκοσμικές χώρες, μη σας εκπλήσσει.

Ο Μιχαλάκης λοιπόν υπηρέτησε ως Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών του έρμου τούτου τόπου την περίοδο 2004-2007. Αναλαβών το υπουργείο, αποχωρίστηκε για λίγο τις mercedes με τις οποίες εξ απαλών ονύχων μετακινούνταν και έκανε μια διαδρομή με τον προαστιακό. Αμέσως μετά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:



Ενθουσιασμένος ο Μιχαλάκης! Επί τριάμιση χρόνια λοιπόν, είχε την εποπτεία των συγκοινωνιών της Αθήνας. Τσακωνόταν με το Σουφλιά ποιος θα κόψει κορδέλες στο μετρό, εγκαινίαζε επεκτάσεις του προαστιακού, μέχρι που προεκλογικά του ετέθη το ερώτημα: πόσες και ποιές είναι οι γραμμές του μετρό; Απάντηση: «Τρεις. Και ο ηλεκτρικός τέσσερις». Είναι αυτό που λέμε τρεις κι ο κούκος... Τέλος πάντων, τον πέτυχαν σε μια δύσκολη στιγμή. Γιατί γενικά ήταν πολύ καλός υπουργός. Στις μεταφορές εμβάθυνε, όπως είδαμε, στο συγκοινωνιακό της Αθήνας, αλλά έλυσε και το θέμα της Ολυμπιακής όπως όλοι ξέρουμε. Κυρίως όμως έριξε το βάρος του στα θέματα «επικοινωνιών» που ήταν και αυτά στην αρμοδιότητά του. Προσέξτε με τι άνεση χειρίζεται τα σχετικά ζητήματα:



Πρέπει να έχεις εντρυφήσει απίστευτα στο αντικείμενο των υπολογιστών και του διαδικτύου, ώστε να λες «τζι-έιτς-ζι» το γιγαχέρτζ (Ghz) και «ίντενεντ» το «ίντερνετ».

Μετά την ανωτέρω λαμπρή επιτυχία στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο Μιχαλάκης υπηρετεί επαξίως το Υπουργείο Πολιτισμού. Αξίζουν λαμπρά συγχαρητήρια στους 57.079 συμπολίτες μας της Β΄ Αθηνών που τον ψήφισαν. Αυτός τους αξίζει!

2 σχόλια:

ΚΙΟ είπε...

ΕΥΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ


ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΖΑΧΩΠΟΥΛΟ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

ΕΒΑΛΕ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΚΑΝΤΙΝΑΤΑΔΕΣ ΠΡΟΝΟΜΗΟΥΧΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΟΡΔΙΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΥ!!


ΟΞΩΩΩ ΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΕΣ
ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΠΟΡΔΙΛΗ , Η ΕΡΜΗΝΑ , ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ..