11.11.08

Πέτρο Τατούλη, όταν τρώμε δε μιλάμε...

Ο Πέτρος ο Τατούλης είδε τώρα μαζεμένα όλα όσα δεν είδε τα τελευταία 4 χρόνια της «Νέας Διακυβέρνησης». Το ότι δεν άλλαξε τίποτα, το ότι τελικά δεν έγινε επανίδρυση του κράτους, το ότι το «σεμνά» πήγε περίπατο και το «ταπεινά» πέταξε... Ότι τα τρωκτικά δεν εξαφανίστηκαν, απλά άλλαξαν χρώμα.

Και τα είπε όλα μαζεμένα. Και καλώς τα είπε, διότι είναι αυτά που όλοι λέμε μεταξύ μας (δεν εννοώ τους ανεγκέφαλους που ψηφίζουν «δαγκωτό», γαλάζιο ή πράσινο, διότι όταν ο Θεός έβρεχε μυαλό, αυτοί κράταγαν ομπρέλλα). Άρα το θέμα μας δεν είναι ότι τα είπε. Ούτε καν ότι τον πέταξαν εκτός συστήματος: διότι δεν είναι δυνατόν το σύστημα να ανέχεται κάποιον που λέει την αλήθεια. Όπως είναι. Ωμή. Χωρίς να περάσει από τα φίλτρα της κομματικής ταυτότητας. Το θέμα μας είναι γιατί τα είπε τώρα.

Φίλοι μου, ο Πέτρος ο Τατούλης τα είπε τώρα όλα μαζεμένα, διότι τώρα ελευθερώθηκε το στόμα του. Προηγουμένως ήταν μπουκωμένος, διότι έτρωγε και αυτός. Διότι όταν ήταν υφυπουργός Πολιτισμού, διαχειρίστηκε τα χρήματα που το Υπουργείο παίρνει από τον ΟΠΑΠ με τον ίδιο τρόπο που τα διαχειρίζονταν ως τώρα τα τρωκτικά που εκλέγουμε να διαχειρίζονται τον ιδρώτα μας. Είχαν δημοσιευτεί τότε κατάλογοι με εκατοντάδες φορείς οι οποίοι χρηματοδοτήθηκαν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από αυτά τα κονδύλια. Και όλως τυχαίως, οι περισσότεροι από αυτούς τους φορείς είχαν κάποια σχέση με την Αρκαδία, όπου, όλως τυχαίως, εκλέγεται και ο Πέτρος Τατούλης.

Τάιζε λοιπόν ο Πέτρος ο Τατούλης με κρατικά χρήματα τότε το «Σύλλογο Αρκάδων Περιστερίου», το «Σύλλογο φίλων του σιδηροδρόμου Τρίπολης», το «Σύλλογο Τριπολιτών Ζωγράφου» και μύρια άλλα σωματεία, τα μέλη των οποίων τώρα του χρωστάνε. Ή ενδεχομένως του έδωσαν και ρέστα απευθείας, από το ταμείο.

Τα παχιά λόγια που λέει ο Πέτρος ο Τατούλης σήμερα, δεν μπόρεσε ούτε στο ένα εκατομμυριοστό να εφαρμόσει όσο του δώσανε να διαχειριστεί δημόσια περιουσία. Μη νομίσετε λοιπόν ότι αυτός είναι ένας πολιτικός που πραγματικά πήρε φόρα και λέει την αλήθεια. Απλά πήρε φόρα και μιλάει τώρα, γιατί τώρα ξεμπούκωσε το στόμα του από το φαΐ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: