8.6.06

Γίνεται της... υφαλοκρηπίδας!

Διαβάζω ότι χθες ο Γιωργάκης ζήτησε από τον Κωστάκη να επεκτείνει άμεσα τα χωρικά μας ύδατα από τα 6 στα 12 μίλια, και σε κάθε περίπτωση πριν πάμε στη Χάγη για τη διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Με την επισήμανση ότι είναι νόμιμο δικαίωμά μας.

Προκειμένου να ενισχύσω τα επιχειρήματα του Γιωργάκη έναντι του Κωστάκη, να θυμίσω ότι στη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργός Εξωτερικών, ο Γιωργάκης δούλεψε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση. Μπορεί ο Πάγκαλος να έλεγε ότι εκείνη την εποχή στους διαδρόμους του Υπουργείου επίσημη γλώσσα ήταν η αγγλική, μπορεί ο κόσμος να ψιθύριζε ότι αυτός θα τα ξεπουλήσει όλα, μπορεί ο ίδιος να δήλωνε (ούτε εκπρόσωπος του ΟΗΕ να ήταν, τέτοια ουδετερότητα!) ότι "οι δυο χώρες πρέπει να τα βρουν", πάντως στο παρασκήνιο δούλευε προς την κατεύθυνση της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων, αγνοώντας ακόμα και το casus belli των γειτόνων μας...

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι, εικονογράφησα αυτό το άρθρο με φωτογραφία της εποχής εκείνης. Τότε που ο Γιωργάκης χόρευε ζεϊμπέκικο με τον κολλητό του Τούρκο ΥΠ.ΕΞ. Ισμαήλ Τζεμ και οι παρατρεχάμενοί τους χτυπούσαν παλαμάκια, στα πλαίσια της "προσέγγισης". Τελικά κατάλαβα ότι δε χόρευε ζεϊμπέκικο, όπως νόμιζε ο πολύς κόσμος. Σχεδίαζε, με τη γλώσσα του σώματος, το πόσο μακριά θα πάνε τα χωρικά μας ύδατα επί υπουργίας του (δείτε το πόδι που φτάνει...).

Εντάξει, Γιωργάκη, μας έπεισες! Είσαι ο μόνος υπερασπιστής της... υφαλοκρηπίδας!

1 σχόλιο:

ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΟΣ είπε...

χορευουν τα κλεφτοπουλα κιαν ειν' αποκαμωμενα
φιλο εδωσε σε φιλο σε φιλο τριανταφυλλο με φυλλο
ενα θεατρο ειναι ολα οι ρολοι και τα λογια τα ιδια απλα αλλαζουν τα προσωπα
μια ο ενας ρωμεος μια ο αλλος ιουλιετα
πανω ο ενας κατω ο αλλος αλλα μια η αλλη για μας