18.1.07

(Οικονομική) ελευθερία ή... θάνατος;

Δημοσιεύτηκε χθες ο δείκτης οικονομικής ελευθερίας των χωρών του κόσμου από το Heritage Foundation σε συνεργασία με τη Wall Street Journal. Η Ελλάδα, για μια ακόμη φορά, θριαμβεύει! Καταλαμβάνει την 94η θέση παγκοσμίως με 57,6% βαθμό οικονομικής ελευθερίας (σχεδόν ανελεύθερη οικονομία σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση), ενώ στην Ευρώπη κατατάσσεται 36η από τις 41 χώρες.

Αυτά για όσους νομίζουν ότι ζούμε σε χώρα οικονομικά ελεύθερη! Από την έρευνα προκύπτει ότι η οικονομική δραστηριότητα είναι πιο ελεύθερη στην Αλβανία, τη Μολδαβία, τα Σκόπια, την Ουγκάντα, την Κένυα, και την Μποτσουάνα από ό,τι στη χώρα μας, ενώ στην «Ευρώπη» περνάμε μόνο την Κροατία, τη Βοσνία, τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία...

Θα μου πείτε, πώς προκύπτει αυτό; Η έρευνα εξηγεί ότι ο βαθμός απεξάρτησης της χώρας από τη διαφθορά είναι... 43% (άρα 57% διαφθορά), ενώ η ελεύθερη από την κυβέρνηση οικονομική δραστηριότητα αγγίζει μετά βίας το 45% (55% κρατική οικονομία, όπως στα κομμουνιστικά καθεστώτα!).

Το συμπέρασμα είναι ότι ζούμε σε ένα στυγνό, ανελεύθερο οικονομικά καθεστώς και πρέπει κάποια στιγμή να φωνάξουμε... ελευθερία ή θάνατος!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: