5.1.07

Για 2 νανοδευτερόλεπτα δημοσιότητας...

Χθες το μεσημέρι, η κρατική τηλεόραση παρουσίασε μια συγκλονιστική για το μέλλον του τόπου είδηση, η οποία παραδόξως πέρασε απαρατήρητη από όλα τα άλλα ΜΜΕ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας εγκαινίασε (αυτοπροσώπως) ένα ρολόι στο πεζοδρόμιο μπροστά από το Υπουργείο του. Δεν είναι όμως ρολόι σαν τα άλλα! Είναι ρολόι πιστοποιημένο από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας, δείχνει δηλαδή την ακριβή ώρα. Την ονομάζει μάλιστα "εθνικός χρόνος". Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αναστάσιος Νεράντζης, ο γενικός γραμματέας Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Σπύρος Παπαδόπουλος, ο ειδικός γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα Σπύρος Ευσταθόπουλος, διοικήσεις και στελέχη εποπτευόμενων από το υπουργείο Ανάπτυξης φορέων και άλλων οργανισμών.

Πριν από τα εγκαίνια σε ειδική εκδήλωση μίλησαν για τον εθνικό χρόνο και τη σημασία του ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Αναστάσιος Νεράντζης και Γιάννης Παπαθανασίου, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Σπύρος Παπαδόπουλος, και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας Γεώργιος Πασαλίδης.

Η είδηση αυτή μας οδηγεί στο να βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα, όπως:
  • Καλύφθηκε επιτέλους η εθνική αναγκαιότητα για ύπαρξη ενός ρολογιού που θα δείχνει τον "εθνικό χρόνο". Όπως είπε και ο Υπουργός, "είναι μια σημαντική στιγμή για το υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και για την επιστημονική κοινότητα της χώρας, που τίθεται στη διάθεση των Ελλήνων πολιτών ο εθνικός χρόνος με ακρίβεια 2 νανοδευτερολέπτων". Τώρα μπορούμε όλοι μας να περάσουμε από την οδό Μεσογείων και να συντονίσουμε τα ρολόγια μας. Διότι το να είναι τα ρολόγια όλων μας συντονισμένα στον αυτό "εθνικό χρόνο", έστω με απόκλιση 2 νανοδευτερολέπτων, είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τόπου. Βρίσκουμε λοιπόν απάντηση και στο ερώτημα γιατί είμαστε τόσο πίσω...
  • Το Υπουργείο Ανάπτυξης χρηματοδοτεί αυτά ακριβώς τα έργα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας.
  • Δύο Υπουργοί, τρεις Υφυπουργοί, τρεις Γραμματείς Υπουργείων και "στελέχη φορέων και οργανισμών" του Δημοσίου κατάφεραν να συντονίσουν το βαρύ και υπερφορτωμένο πρόγραμμά τους κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να βρουν το χρόνο και να παραβρεθούν σε αυτή τη σπουδαία εκδήλωση. (Νομίζω ότι ο λαϊκός χαρακτηρισμός "ξύσιμο" είναι λίγος...)
  • Η χρηματοδοτούμενη από εμάς κρατική τηλεόραση στάθηκε για μια ακόμη φορά στο ύψος των περιστάσεων και κάλυψε με τον πληρέστερο τρόπο τη σπουδαία αυτή εκδήλωση. Με φρίκη αναλογίζομαι τι θα γινόταν στην περίπτωση που δεν υπήρχε κρατική τηλεόραση να καλύψει το γεγονός! Δε θα ξέραμε σήμερα ότι μπορούμε να βρούμε τον εθνικό μας χρόνο με ακρίβεια 2 νανοδευτερολέπτων! Πιστεύω πως πλέον είναι πασίδηλο ότι πιάνουν τόπο οι ανταποδοτικές εισφορές 300 εκατομμυρίων ευρώ που πληρώνουμε για την ΕΡΤ!
Καλά, πότε θα επανέλθει η λογική σε αυτό τον τόπο; Πείτε μου έτος έστω, ας μην είναι με ακρίβεια 2 νανοδευτερολέπτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: