6.10.06

Έτι και έτι... Emporiki Bank!

Δεν πάει πολύς καιρός που έγραψα και ξαναέγραψα για τους καημένους τους Γάλλους της Credit Agricole, οι οποίοι πήγαν και αγόρασαν την Emporiki Bank. Και μιλούσα για το τι ωραίο μαγαζί ψώνισαν (δεν ήξεραν, δε ρώταγαν;), γωνιακό, με εκλεκτή πελατεία, πηχτή δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία στα κατώτερα κλιμάκια και πλιατσικολογική διαχείριση στα ανώτερα, όλα αυτά τα στοιχεία δηλαδή που συνθέτουν μια κλασική δημόσια υπηρεσία στην Ελλάδα!

Δεν πρόφτασε να στεγνώσει το ηλεκτρονικό μελάνι στο blog μου, και το θέμα είναι σήμερα πρωτοσέλιδο στο "Βήμα". Περιγράφονται τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους, η αδιαφάνεια, η ευνοιοκρατία, όλα αυτά που ενδημούν σε διοικήσεις εταιριών με ζωή ενός εκλογικού κύκλου.

Δε θεωρώ ότι είμαι μάντης ή ότι προέβλεψα κάτι το εντελώς απροσδόκητο. Αρκεί κανείς να παρατηρεί τι συμβαίνει γύρω μας, και σίγουρα θα τα θεωρήσει όλα αυτά φυσιολογικό επακόλουθο. Το ίδιο συνέβη με την πάλαι ποτέ Τράπεζα Αθηνών, τη Γενική Τράπεζα και θα συμβαίνει και στο μέλλον, όσο εξακολουθούν να διοικούν τις κρατικές επιχειρήσεις αποτυχόντες πολιτευτές, κουμπάροι, σόγια και παρακομματικές μαφίες.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι, ενώ όλα αυτά είναι φυσιολογικά σε μια χώρα της υποσαχάριας Αφρικής σαν τη δική μας, όταν κάτι βγει στη φόρα, κάνουν όλοι ότι εκπλήσσονται τόσο, όσο όταν είδαν τον Κωστάκη πρωθυπουργό! Υποκρίνεται και το "Βήμα" ότι όλα αυτά τα "απίστευτα" γίνονταν τα τελευταία δύο χρόνια! Ευτυχώς που έχουμε τον κύριο Λαμπράκη, λοιπόν, εκτός διαπλοκής, και μας επισημαίνει τα κακώς κείμενα!

Έχουμε τρελαθεί εντελώς...

1 σχόλιο:

Rodia είπε...

Η μετοχή της Εμπορικής είχε φτάσει (και ίσως ξεπεράσει) τα 52 € το 2000 -για την ιστορία.
Σήμερα, τα καταστήματά της έχουν έλλειψη υπαλλήλων.
χμμ..