4.5.06

Κράτος-τέρας!

Το ότι έχουμε ένα κράτος-τέρας μάλλον το γνωρίζετε.

Την εβδομάδα που πέρασε το κράτος αυτό δέχτηκε τη λεγόμενη "ρήτρα καυσίμου" για τα τιμολόγια του ρεύματος, πράγμα το οποίο θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Παράλληλα, ανακάλεσε άδεια που το ίδιο είχε δώσει στην εταιρία ΚΑΕ ΑΕ (Duty Free Shops) να πουλάει αφορολόγητα καύσιμα σε οχήματα που φεύγουν από την Ελλάδα, εγκαθιστώντας πρατήρια καυσίμου σε συγκεκριμένες εξόδους της χώρας.

2 κρατικές αποφάσεις μιας εβδομάδας. Η μία ευεργετική για μια εταιρία, η άλλη καταστροφική για μια άλλη. Και έτσι σήμερα μεγάλη χρηματιστηριακή εταιρία έβγαλε report με τίτλο "Regulatory environment uncertainty", στο οποίο υπογραμμίζει ότι οι εκάστοτε κυβερνητικές αποφάσεις στην Ελλάδα αποτελούν σημαντικό παράγοντα κινδύνου (risk factor) για τις αγορές.

Ναι, είναι αυτά τα reports που διαβάζουν εκείνοι οι ξένοι που προσπαθούμε να πείσουμε να επενδύσουν στην Ελλάδα. Με τις υγείες μας...

1 σχόλιο:

Reaching_my_limits είπε...

Η Κυβέρνηση απλώς ακλουθεί την πολιτική που ξέρει... Καμμένη γη παραλάβαμε, καμμένη γη θα παραδώσουμε. Δύσκολοι καιροί να αλλάζεις πολιτικές...