17.5.06

Κώδικας Da Vinci

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ειδική προβολή της ταινίας "Κώδικας Da Vinci" σε περίπου 2.000 δημοσιογράφους, τα σχόλια των οποίων δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την υπερπαραγωγή αυτή της Sony Pictures, που στοίχισε 125 εκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως οι δημοσιογράφοι ξέσπασαν σε γέλια σε μια από τις πιο κρίσιμες σκηνές της ταινίας, όταν ο Λάνγκτον (Τομ Χανκς) αποκαλύπτει στην Σοφί (Οντρέ Τοτού) ότι η κοπέλα είναι απόγονος του Ιησού.

«Τίποτε δεν πάει καλά. Δεν έχει αγωνία, δεν είναι ρομαντική, δεν είναι διασκεδαστική» είπε χαρακτηριστικά ο Στίβεν Σάφερ από την Boston Herald.

Ιδιαίτερα καυστική είναι η κριτική της εφημερίδα Variety, που θεωρείται η Βίβλος του Χόλιγουντ. «Ένα βιβλίο που κόβει την ανάσα και πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα έγινε μια άχαρη και κακή ταινία» επισημαίνει ο κριτικός της εφημερίδας και συνεχίζει: «Ο σκηνοθέτης Ρον Χάουαρντ και ο σεναριογράφος Ακίνα Γκόλντσμαν συνωμότησαν, για να αφαιρέσουν κάθε στοιχείο μελοδράματος, δίνοντας στο κοινό μια ταινία φλύαρη, που δεν είναι βέβαια ανούσια, αλλά δεν αφήνει τίποτε στη φαντασία».

Η εφημερίδα προβλέπει την τεράστια εισπρακτική επιτυχία της ταινίας, αλλά επισημαίνει παράλληλα πως αν δεν υπήρχε το βιβλίο του Νταν Μπράουν, ένα σενάριο με την υπόθεση αυτή θα έμενε στα αζήτητα των στούντιο του Χόλιγουντ.

3 σχόλια:

ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
european είπε...

Αναγκάστηκα να διαγράψω 2 δύο σχόλια τα οποία είχαν γραφτεί σε εξαιρετικά άσεμνη και προκλητική γλώσσα. Παρακαλώ να διατηρείτε ένα επίπεδο στο σχολιασμό...